Çorlu Mühendislik Fakültesi
2022-04-19

İME Ücret Ödemeleri



 

Sevgili Öğrencilerimiz,

“Yükseköğretim Kurumlarının Lisans Düzeyinde Fen ve Mühendislik Bilimlerinde Zorunlu Uygulamalı Eğitim Gören Öğrencilere Ödenecek Ücretlerin İşsizlik Sigortası Fonundan Karşılanmasına İlişkin Usul ve Esaslar” kapsamında İşletmede Mesleki Eğitim yapan öğrencilerimizin ve İşyerlerinin YÖK tarafından yapılacak olan Devlet Teşvikinden faydalanabilmeleri için burada linki verilen ilgili formları belirtilen tarihler arasında doldurarak teslim etmeleri gerekmektedir.

- İME yapılan firma tarafından öğrenciye ücret ödemesi yapılıyor ise; firma tarafından öğrenciye yapılan ücretin, asgari ücretin %30’undan az olmaması gerekmektedir. Bu durum için “İME İçin İşyerine Ödenebilecek Devlet Teşviği ile İlgili Bilgi Notu” ekte paylaşılmış olup, takip edilecek adımlar sunulmuştur. Ek-1 ve Ek-3’te verilen formların doldurulması ve öğrencinin hesabına ücretin yatırıldığına dair banka dekontunun eklenmesi gerekmektedir. Firma tarafından öğrenciye ödenen ücretin asgari ücretin %30’undan az olması durumunda, firma Devlet Teşvikinden yararlanamamaktadır.

- İME yapılan firma tarafından öğrenciye ücret ödemesi gerçekleştirilemiyor ise, İME Sonrası Ücret Alacak Öğrencilere bilgi notu ekte paylaşılmış olup, takip edilecek adımlar sunulmuştur. Ek-1 ve Ek-2 ‘de verilen formların doldurularak Devlet Teşvikinden yararlanmaları mümkün olabilmektedir.

- İşletmede Mesleki Eğitimini kamu kurumlarında tamamlayan öğrencilere Devlet Teşviki ödemesi yapılamamaktadır.  
 

ÖĞRENCİYE ÖDENECEK ÜCRET ve TEŞVİK MİKTARI:

Asgari Ücret 2022: 4.253,40 TL

Öğrenciye Ödenmesi gereken minimum ücret (net asgari ücretin %30’u): (30 gün çalıştığı durumda) 1.276,02 TL'dir.

İşletmelere Ödenecek Devlet Teşviki Miktarları;

20'den az personel çalıştıran işletmelere stajyerin 30 gün çalıştığı durumda: 850,68 TL

20'den fazla personel çalıştıran işletmelere stajyerin 30 gün çalıştığı durumda: 425,34 TL devlet teşviki ödemesi yapılır.