Çorlu Mühendislik Fakültesi

TARİHÇE

Çorlu Mühendislik Fakültesi 11.07.1992 tarih ve 21281 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 3837 sayılı kanunun 10. maddesi gereğince Trakya Üniversite´ne bağlı olarak kurulmuş, 1993-1994 akademik yılında Çevre ve İnşaat Mühendisliği Bölümlerine öğrenci alarak eğitim-öğretime başlamıştır. Fakültemiz, 2003-2004 yılında ise Makina Mühendisliği bölümünü açmıştır. Özellikle,2006 yılında Namık Kemal Üniversitesi´nin açılması ile birlikte Fakültemizde hızlı bir büyüme olmuştur. Fakültemizde; 2006 yılı öncesinde İnşaat, Makine ve Çevre Mühendisliği Bölümleri bulunurken bu tarihten sonra Bilgisayar, Elektronik ve Haberleşme, Tekstil, Biyomedikal ve Endüstri Mühendisliği Bölümleri eklenmiş, bu bölümler önemli sayıda öğrenci alarak eğitime başlamışlardır. 2021 yılında Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümü kapatılmış yerine Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümü açılmıştır.

Fakültemizdeki tüm mühendislik bölümlerinde 2018-2019 eğitim öğretim yılından itibaren Sektör Tümleşik Eğitime (STE) geçilmiştir. Böylelikle, bölgemizin sanayi potansiyelini, öğrencilerimizin nitelikli mühendisler olarak yetişmesine katkı sağlayacak bir konuma getirilmiş olunacaktır. Ayrıca, bu program ile, sektörün ihtiyaçları doğrultusunda eğitim-öğretim faaliyetlerinin güncellenmesine ve sektörün aradığı uzmanlık alanlarında yetişmiş mühendislerin mezun edilmesine katkı sağlanacaktır.

Çorlu, İstanbul´dan sonra Trakya Bölgesi´nin en büyük ikinci yerleşim yeridir. Çorlu´nun coğrafi konumu dolayısıyla (Avrupa ile Asya arasında bir köprü) özellikle sanayinin bu ilçeye akın etmesine yol açmıştır. İstanbul, Kocaeli, Bursa ile beraber Türkiye sanayisinde önemli yer almaktadır. Bundan 10 yıl öncesinde sakin bir ilçe olan Çorlu şu an tam anlamıyla bir sanayi kenti görünümünü almıştır. Fakültemiz, başta Çorlu ilçesi olmak üzere bölge ve çevre illerindeki kaliteli mühendis ihtiyacını karşılamak, bölgede bulunan endüstri ve kamu kuruluşlarının problemlerine bilimsel çözüm üretmek, araştırma sonuçları ile bilimsel potansiyelini çeşitli etkinlikler ile çevre, ulusal ve uluslar arası düzeyde tanıtmak amacını gütmektedir.