Çorlu Mühendislik Fakültesi
2012-12-04

Üniversitemizde “dünden bugüne namık kemal” konulu konferans yapıldı



 Namık Kemal’in vefatinin 124. Yılı vesilesiyle düzenlenen anma programında 03 Aralık 2012 tarihinde Gelibolu Atatürk Kız Meslek Lisesinde konferans veren Prof. Dr. Birol Emil 4 Aralık 2012 tarihinde de Üniversitemiz Piramit Salonunda Dünden Bugüne Namık Kemal konulu konferans verdi.

Üniversitemiz Piramit Salonunda gerçekleşen konferansa Prof. Dr. Birol Emil’in yanısıra Üniversitemiz Rektör Danışmanı ve Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şefik Kurultay, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Boynukara, Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyat Bölümü Yeni Türk Dili Edebiyatı Başkanı Prof. Dr. Yaşar Şenler, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

            Prof. Dr. Birol Emil konuşmasında “Ölümünün 124. Yılında andığımız Namık Kemal’i anlamak için onun devrine göz atmamız gerekiyor. Namık Kemal’in kendi devrinde ele aldığı konular çok şaşırtıcıdır ki bu günün meseleleridir. Namık Kemal kendi döneminin meselelerine gösterdiği çözüm yolları bu günün meselelerini de çözebilecek durumdadır. Namık Kemal yarınlarımıza ışık tutacaktır.” dedi

Konferansın ardından Prof. Dr. Birol Emil’e Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek adına teşekkür plaketini Üniversitemiz Rektör Danışmanı ve Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şefik Kurultay, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı adına teşekkür plaketini Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Boynukara, Türk Dili ve Edebiyat bölümü adına Prof. Dr. Yaşar Şenler çiçek, Genç Edebiyat Topluluğu adına teşekkür plaketini Öğrenci Temsilcisi Özgür Akyel verdi ve program sona erdi.

{gallery}20121204_anma{/gallery}

 

Arama Sonuçları