Çorlu Mühendislik Fakültesi
2012-03-27

Üniversitemizde “bölgemizde su” paneli yapıldı



Üniversitemiz Çorlu Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği tarafından düzenlenen “Bölgemizde Su” konulu panel, Çorlu Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Dünya Su Günü kapsamında düzenlenen panele başta Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özer Göktepe, öğretim elemanları, resmi kurum çalışanları, su sektöründe çalışan serbest sektör temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özer Göktepe’nin açılış konuşmasının ardından, başkanlığını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal’ın yaptığı panelde, DSİ XI. Bölge Müdür Yardımcısı Adem Coşkun “Bölgemiz Su Potansiyeli ve Ergene Eylem Planında DSİ tarafından Yürütülen Projeler”, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu “Trakya Bölgesinde Su Kaynakları ve Kullanım Sorunları”, Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Demirci “Gıda Güvenliğine Su Kalitesinin Etkisi”, Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Mehtap Şen “Sağlık ve Su”, Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, ÇED ve Çevre İzinleri Şube Müdürü Fatih Arslan “Su Kalitesi ve Ergene Nehri” ve Çorlu Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Süreyya Meriç Pagano “İleri Su Arıtma Teknolojileri: Dezenfeksiyon Yan Ürünleri” konulu sunumlarını sundular.

Panelistler sunumlarıyla, bölgemizde mevcut ve planlanan su kaynakları ve tüketim alanları, suyun beslenme ve genel sağlığımızdaki rolü, bölgemizde su kirlenmesi ve Ergene Nehrinin temizlenmesi ile ilgili mevcut durum ile içme suyu arıtımında kullanılan ileri arıtma teknolojileri- dezenfeksiyon yan etkileri gibi suyun her boyutunu tartıştılar.

{gallery}20120327-bolgemizde_su{/gallery}

 

Arama Sonuçları