Çorlu Mühendislik Fakültesi
2012-03-12

Üniversitemizde İstiklal marşı nın kabul edilişinin 91. yıldönümü ve mehmet akif ersoy bir dizi etkinlikle anıldı



Üniversitemizde İstiklal Marşı’nın Kabul Edilişinin 91. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anmak için Piramit Salonu’nda gerçekleştirilen bir dizi etkinlikte, “Mehmet Akif Ersoy Resimleri” konulu sergi, “İstiklal Marşı’nın Kabul Edilişinin 91. Yıldönümünde Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı” adlı panel ve “Mehmet Akif Ersoy’un Bestelenmiş Eserleri” konulu Türk müziği konseri gerçekleştirildi.

İstiklal Marşı’nın Kabul Edilişinin 91. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinliklerine Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Duman, Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Burhan Arslan ve Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Fatih Andı, Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Hasan Akay, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek ile Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Duman, öncelikle, “Mehmet Akif Ersoy Resimleri” sergisinin açılışını yaptılar ve Mehmet Akif Ersoy’u anlatan resim sergisini gezdiler.

Resim sergisinin açılışının ardından “İstiklal Marşı’nın Kabul Edilişinin 91. Yıldönümünde Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı” konulu panel geçildi.

Panelin açılış konuşmasında Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek katılımcılara duyduğu memnuniyeti ifade ettikten sonra, “İstiklal Marşı milletimizin varoluş mücadelesini, ezelden ebede giden yolculuğunu, manevi değerlerini, milli kimliğini, vatan sevgisini en müstesna biçimde anlatmaktadır. Mehmet Akif Ersoy'un güçlü kaleminden çıkan kelimeler milletimizi öyle derin, öyle kapsamlı tahlil etmiştir ki onun dizelerinde herkes kendinden bir parça bulmuştur.

Mehmet Akif Ersoy'un bütün şiirlerini kapsayan ‘Safahat’ isimli o destansı kitapta İstiklal Marşımız yoktur. Kendisine sorulduğunda “Safahat benim şiirlerimdir ama İstiklal Marşı benim değil milletimizindir” demiştir” dedi

Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Duman’ın oturum başkanlığında, Rektör Prof. Dr. Musa Duman “Türkçenin Büyük Şairi Mehmet Akif”, Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Fatih Andı “Akif’in Şahsiyetinin Çok Yönlü Görünümleri” ve Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Sosyal Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Hasan Akay “İstiklal Marşı’nın Kavram Dünyası ve Mehmet Akif’in Geleceğe Dönük Yüzü” konulu sunumlarını sundular.

Panelin ardından günün anısına Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Prof. Dr. Musa Duman, Prof. Dr. M. Fatih Andı ve Prof. Dr. Hasan Akay’a Üniversitemiz tabağını hediye etti.

“İstiklal Marşı’nın Kabul Edilişinin 91. Yıldönümünde Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı” konulu panelden sonra, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu “Mehmet Akif Ersoy’un Bestelenmiş Eserleri” ile Türk sanat müziğinden şarkılar seslendirdi.

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu’ndan Gürsal Aydın’ın takdimi ve Koro Şefi Dr. Atilla Ovalı yönetiminde seslendirilen eserler, dinleyiciler tarafından ilgiyle dinlendi.

Konserin ardından günün anısına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Burhan Arslan, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Kent Orkestrası Müdürü Celal Sevencan’a; Rektör Danışmanı Prof. Dr. Şefik Kurultay, Koro Şefi Dr. Atilla Ovalı’ya Üniversitemiz tabağını; Üniversitemiz Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. H. Kadircan Keskinbora ve Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmet Başer, koro elemanlarına Üniversitemiz hediyelerini takdim etti.

{gallery}20120312-istiklal_marsi_kabul{/gallery}

 

Arama Sonuçları