Çorlu Mühendislik Fakültesi
2012-03-15

Üniversitemizde teknoloji geliştirme bölgesi yönetici anonim Şirketi esas sözleşmesi İmzalandı



 

Üniversitemizde Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici Anonim Şirketi Esas Sözleşmesi toplantısı, Rektörlük Senato Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantıya Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Burhan Arslan, Rektör Danışmanı ve Üniversite-Sanayi İşbirliği Koordinatörü Prof. Dr. Bülent Eker, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dursun Ali Tever, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Güleroğlu, Tekirdağ Ticaret Borsası Başkanı Osman Sarı, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Ömer Sarıoğlu ve Öğr. Gör. Filiz Öner katıldı.

Rektör Danışmanı ve Üniversite-Sanayi İşbirliği Koordinatörü Prof. Dr. Bülent Eker katılımcılara “NKU TEKNOKENT” adlı bir sunum yaparak; NKU TEKNOPARK A.Ş ile ilgili hisselerin son durumu, hisselere bağlı olarak şirketin kurulma kararının alınması, şirketin yönetim ve denetim kurullarının üyelerinin belirlenmesi, şirketin tahmini bütçe değerlerinin sunulması ve onaylanması ile şirketin kesin faaliyete geçinceye kadar tüm faaliyetler için kararların alınması hakkında bilgiler verdi.

Sunumun ardından Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kurucu Heyet toplantısında, üniversiteler, araştırma kurum ve kuruluşları ile üretim sektörlerinin işbirliği sağlanarak, ülke sanayiinin uluslararası rekabet edebilir ve ihracata yönelik bir yapıya kavuşturulması amacıyla Namık Kemal Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici Anonim Şirketi Esas Sözleşmesi imzalandı.

 

{gallery}20120315-teknoloji_gelistirme{/gallery}

 

Arama Sonuçları