Çorlu Mühendislik Fakültesi
2012-03-13

Üniversitemizde biyosistem mühendisliği semineri yapıldı



Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Bölümü tarafından, TÜBİTAK Konuk Bilim İnsanı Destekleme Programı çerçevesinde ülkemize davet edilen Florida Üniversitesi Turunçgiller Araştırmaları ve Eğitim Merkezi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Reza Ehsani, Biyosistem Mühendisliği hakkında Ziraat Fakültesi Konferans Salonu’nda seminer verdi.

Seminere Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Poyraz Ülger, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Florida Üniversitesi Turunçgiller Araştırmaları ve Eğitim Merkezi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Reza Ehsani sunduğu seminerde, öncelikle, Florida’nın ekonomik yapısı, Florida Üniversitesi, Turunçgiller Araştırmaları ve Eğitim Merkezi ve tarihçesi, merkezin olanakları, Tarım ve Biyosistem Mühendisliği, Florida’nın ürün çeşitliliği, turunçgiller üretimi ve hastalıkları, araştırma alanları ve geçerli mekanik hasat araçları hakkında bilgiler verdi.

Doç. Dr. Reza Ehsani daha sonra seminerine, “Yeni Düşük Maliyetli Hava Platformu ve Bu Platformun Hassas Tarımda Uygulamaları” konulu seminerle devam etti.

TÜBİTAK Konuk Bilim İnsanı Destekleme Programı çerçevesinde Üniversitemize gelen Doç. Dr. Reza Ehsani, iki gün sürecek seminerlerini “Sıralı Bitkilerde Hassas Tarım”, “Meyve ve Sebzelerde Hassas Tarım”, “Düşük Maliyetle Uzaktan Algılama” ve “Hastalık ve Stres Algılama Sensörü” sistemleri hakkında bilgiler vererek sürdürecektir.

 {gallery}20120313-biyosistem_muh{/gallery}

 

Arama Sonuçları