Çorlu Mühendislik Fakültesi
2012-01-10

tarımsal yükseköğretimin 166. yıldönümü kutlandı



 

Üniversitemiz Ziraat Fakültesi ve Ziraat Mühendisleri Odası Tekirdağ Şubesi tarafından ortaklaşa düzenlenen “Tarımsal Yükseköğretimin 166. Yıldönümü” kutlama töreni, vilayetteki Atatürk Anıtına çelenk sunulması ile başladı.

Tören kapsamında Konferans Salonu’nda açılış konuşmaları ve konferans ile devam eden programa Tekirdağ Vali V. Halil İbrahim Acır, Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Burhan Arslan ve Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, Fen Edebiyat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Şefik Kurultay, Tekirdağ İl Tarım Müdürü Erdem Karadağ, Tekirdağ Üniversitesi 3. Dönem Rektörü ve Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Poyraz Ülger, Ziraat Mühendisleri Odası Tekirdağ Şubesi Başkanı ve Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cemal Polat, Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, öğretim elemanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmalarının ilkinde Ziraat Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Muhammet Mustafa Ateş, Türkiye’de Ziraat Fakültelerinin kuruluşuna ve önemine değindi.

Ziraat Mühendisleri Odası Tekirdağ Şubesi Başkanı ve Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cemal Polat ise konuşmasında, Türkiye’de sistemli ve belirli bir disiplin içinde yürütülen tarımsal öğretimin çok eskilere dayandığını belirterek, bugün gelinen noktada gelişmiş ülkelere göre geri kaldıklarını ifade etti ve Ziraat Fakültelerinin sorunlarından kısaca bahsetti.

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu da konuşmasında, günümüzde tarımda gözle görülen değişikler olduğunu, makineleşme ile tarımsal üretimin 2,5 kat arttığını, günümüzde tarımın ticari amaçla yapıldığını ve çok uzaktaki yerlere bile hızlı ve taze şekilde ulaşılmasının sağlandığını, bölgemizde ve ülkemizde tarım yatırımına önemli yatırımlar yapıldığını ve öğrencilerimizin imkanlarımız dahilinde iyi bir eğitim verdiklerini değindi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek ise “Tarımsal Yükseköğretimin 166. Yıldönümü”nde katılımcılara duyduğu memnuniyeti ifade ettikten sonra, Ziraat Fakültesinin Üniversitemizin en eski fakültesi olduğunu, fiziksel uygulamalar ve uygulama alanları ile eğitime gerekli destekleri verdiklerini ve Merkezi Laboratuvar ile biyoteknoloji merkezleriyle Ziraat Fakültemizin daha da geniş imkanlara sahip olacağını söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu “Türkiye Tarımının Bugünü ve Yarını” adlı konferansında, tarım politikası, tarım politikasını amaçları ve araçları, fiyat politikası, fiyat dışı destekleme politikaları, Türk tarımının ne durumda olduğu, tarım ürünlerindeki üretim durumu, Türkiye ekonomisinin temel sorunları ve Türkiye tarımının geleceği hakkında bilgiler verdi.

Konferansın ardından Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu’na günün anısına Tekirdağ Vali V. Halil İbrahim Acır plaket, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu ve Ziraat Mühendisleri Odası Tekirdağ Şubesi Başkanı ve Ziraat Fakültesi Zootekni Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cemal Polat ise çiçek takdim ettiler.

{gallery}20120110-tarimsal_yok{/gallery}

 

Arama Sonuçları