Çorlu Mühendislik Fakültesi
2022-03-14

Trakya Kalkınma Ajansı Veri Tabanı Çalışması



 

Trakya Kalkınma Ajansı çeşitli analiz çalışmalarında kullanmak ve gerektiğinde hızlı bir şekilde ulaşmak üzere kamuya açık platformlardan veri derleme çalışmaları gerçekleştirmekte, il ve ilçe bazlı yıllık olarak yayınlanan verilerin kaydını tutmaktadır. Mevcut verilerin kamuoyu tarafından kullanılması ve görsel şekilde analizinin gerçekleştirilmesi için ajans personeli tarafından veri görselleştirme çalışması gerçekleştirilerek bir web ara yüzü oluşturulmuş, bu ara yüz kurumun web sitesinde yayınlanmıştır. İlgili ara yüzdeki veriler her yıl güncellenecektir.

Ara yüzde il ve ilçelerde veriler harita şeklinde, trend grafiği olarak yıllık değişim, bar grafiği ve ağaç haritasında il ve ilçelerin karşılaştırmalı görünüm ve saçılım grafiğinde iki verinin ilişkisi ve bu ilişkinin fonksiyonu olacak şekilde gösterilmektedir.

Belirtilen web sayfasına "https://www.trakyaka.org.tr" internet sitesinde "İSTATİSTİK VERİTABANLARI" butonuna tıklayarak veya doğrudan "https://www.trakyaka.org.tr/tr/45429" adresiyle ulaşılabilir.