2023-03-29

TNKÜ 2023 Yılı Depreme Hazırlık ve Farkındalık - İlk Yardım Eğitimi

TNKÜ 2023 Yılı Depreme Hazırlık ve Farkındalık & İlk Yardım Eğitimi Projesi kapsamında 22.03.2023 tarihinde uygulamalı olarak gerçekleştirilen tatbikatın ardından 29 Mart 2023 tarihinde Fakültemiz konferans salonunda Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı-Pandemi ve Deprem Komisyonu üyesi Prof. Dr. Tülin YILDIZ ve Afet/Acil Durum Komisyon Koordinatörü Doç. Dr. Ayşe Handan DÖKMECİ tarafından teorik eğitim gerçekleştirilmiştir. Prof. Dr. Tülin YILDIZ ilkyardımcı eğitimi kapsamında hastalara/yaralılara yönelik temel yaşam desteği, kanama, yaralanma, yanık, donma ve sıcak çarpması, kırık, çıkık ve burkulmalarda ilk yardım teknikleri gibi konularda ayrıntılı bilgilendirme gerçekleştirirken, Doç. Dr. Ayşe Handan DÖKMECİ’de afetlerde, afet öncesi ve sonrasında dikkat edilmesi gereken hususları belirtmiştir. Değerli hocalarımıza vermiş oldukları eğitimler için teşekkürlerimizi sunarız.