Çorlu Mühendislik Fakültesi
2022-10-25

Staj ve İş İmkanı (Uçarkim Kimyevi Maddeler Ltd.)



 

Değerli öğrencilerimiz,

Uçarkim Kimyevi Maddeler Ltd. (www.ucarkim.com) Firması tarafından Çevre Mühendisliği ve Biyomedikal Mühendisliği öğrencilerinden Güz döneminde parttime çalışabilecek devamında Bahar döneminde STE stajlarına devam edebilecek öğrenciler talep edilmektedir. 

Başvuru ile ilgili firma tarafından gönderilmiş olan detaylar aşağıdaki gibidir;

 

1. Şirketimiz hakkında

Şirketimiz Uçarkim Kimyevi Maddeler Ltd. (www.ucarkim.com), 2006 yılında Çorlu’da kurulmuştur. Firmamız kimya sektöründe; endüstriyel su şartlandırma kimyasalları ve endüstriyel su arıtma ekipmanları,yaşam bilimleri sektöründe ise uv-vis spektrofotometreler alanında faaliyet göstermektedir.

Faaliyet alanlarımızı aşağıdaki linklerden inceleyebilirsiniz;

Endüstriyel su şartlandırma; https://www.ucarkim.com/su-artlandirma-kimyasallari

Spektrofotometri; https://www.ucarkim.com/tip-biosystems

 

2. Neden öğrencilerimizi stajer mühendis olarak görevlendirmek istiyoruz?

Bir eğitim öğretim yılını kapsayacak olan bu stajer mühendislik programının amacı; şirketimizin istihdam edeceği mühendis kadrosunu, henüz öğrencilik aşamasındayken kendi yetiştirmek istemesidir.

Programımız için; yalnızca 1 dönemi kapsayan STE programının, hem teorik hem de uygulamalı eğitimleri için yeterli olmayacağını düşünüyoruz. Bu sebeple, 1 dönem gönüllü çalışma, 1 dönem STE olacak şekilde, son sınıfın tamamını kapsayan bir süreç hazırladık.

 

3. Hangi bölümlerden öğrencilere görev verebiliriz?

Şirketimizde; çevre mühendisliği ve biyomedikal mühendisliği bölümlerinde, son sınıfta okuyan öğrencilerimize, stajer mühendis olarak görev verebiliriz.

 

4. Hangi bölümlerden, kaç adet stajer mühendise görev verebiliriz?

Programımız için en fazla 2 adet stajer mühendis ihtiyacımız bulunmaktadır.

 

5. Stajer mühendislerimiz, şirketimizde hangi görevleri alacak?

Stajer mühendis(ler)imiz; endüstriyel kimyasalların satışı ve spektrofotometrik cihazlarımızın satışı olarak 2 alanda görevlendirileceklerdir.

Stajer mühendislerimiz; su ve atıksuyun kimyasal şartlandırılması ile spektrofotometri alanında teorik ve pratik eğitimlere tabi tutulacaktır.

Programın nihai amacı; bahsedilen faaliyet alanlarında bilgi ve tecrübeye sahip satış mühendislerinin yetiştirilmesidir.

 

6. Bu program, stajer mühendislere neler kazandıracak?

Bu program son sınıf öğrencilerimize; gerçek bir çalışma ortamında bulunma şansı ve gerçek görevler alma bilinci ve gerçek bir çalışma tecrübesi kazandıracaktır.

2022-2023 eğitim sezonu boyunca devam edecek olan bu program sonrasında başarı gösteren stajer mühendis(ler)imiz, tercih ettikleri takdirde, mezuniyetleri sonrasında şirketimizde işe başlayabilirler.

 

7. Stajer mühendislerimiz nerede çalışacaklar?

Stajer mühendislerimiz, şirketimizin Çorlu şehir merkezinde bulunan ofisinde eğitim ve çalışmalarını gerçekleştirecekler.

 

8. Stajer mühendislerin çalışma koşulları nasıl olacak?

Stajer mühendislerimize, gerek gönüllülük esasıyla çalışacakları 1. Dönem, gerekse STE kapsamında çalışacakları 2. Dönem boyunca sağlanacak çalışma ortamı ve verilecek görevler, öğrencilerimizin dersleri ve sınavlarını etkilemeyecek şekilde hazırlanacaktır.

 

İlgilenen öğrencilerimiz, tarikucar@ucarkim.com adresine CV’lerini ulaştırabilirler.