Çorlu Mühendislik Fakültesi
2022-10-03

Staj ve İş İmkanı (Environics Applied Science Firması)



 

Değerli öğrencilerimiz,

NKU Teknopark'ta yer alan Environics Applied Science Firması tarafından Makine Mühendisliği, Elektronik Haberleşme Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği öğrencilerinden Güz döneminde parttime çalışabilecek devamında Bahar döneminde STE stajlarına devam edebilecek öğrenciler talep edilmektedir. Başvurmak isteyen öğrencilerimizin CV'lerini tarikucar@environics.com.tr e-posta adresine göndermeleri gerekmektedir. 

 

Başvuru ile ilgili firma tarafından gönderilmiş olan detaylar aşağıdaki gibidir;

 

  1. Şirketimiz hakkında

Şirketimiz ENVIRONICS Uygulamalı Bilimler A.Ş (www.environics.com.tr), 2019 yılında NKUTEK bünyesinde, bir akademisyen ve bir doktora öğrencisi tarafından kurulmuştur. Şirketimizin uzmanlık alanı sinyal işleme (signal processing), faaliyet alanı ise kestirimci bakım (predictive maintenance) ve IIoT uygulamalarıdır.

 

Şirketimiz; konu ile ilgili üretim gerçekleştirmekte olan 4 farklı ülkeden, 4 farklı global şirketi, Türkiye ve Azerbaycan ana distribütörleri olarak temsil etmektedir. Bu global ticaretin yanı sıra firmamız, savunma ve üretim sanayilerine yönelik arge faaliyetlerinde bulunmaktadır.

 

Aşağıda, arge faaliyetlerimiz ile ilgili bir takım haberlere ulaşabilirsiniz;

 

http://ssdergilik.com/tr/HaberDergilik/ASELSAN-a-rulmanda-yerli-destek-geliyor

http://www.arsiv.sanayigazetesi.com.tr/ar-ge/endustri-40-uyumlu-sistem-gelistirdi-h23966.html

 

  1. Neden öğrencilerimizi stajer mühendis olarak görevlendirmek istiyoruz?

Signal processing (vibrasyon, ultrases, akustik) olarak niş bir alanda çalışmaktayız ve işe alımlarımızda, konumuzda tecrübeli mühendis bulmamız (özellikle Tekirdağ’da ikamet eden) pek olası değil. Bu sebeple, kendi mühendislerimizi kendimiz yetiştirmek istiyoruz.

 

Yalnızca 1 dönemi kapsayan STE programının, stajer mühendislerimizin once teorik sonra uygulamalı eğitimleri için yeterli olmayacağını düşünüyoruz. Bu sebeple, 1 dönem gönüllü çalışma, 1 dönem STE olacak şekilde, son sınıfın tamamını kapsayan bir süreç hazırladık.

 

  1. Hangi bölümlerden öğrencilere görev verebiliriz?

Şirketimizde; makine mühendisliği, elektronik ve haberleşme mühendisliği, bilgisayar mühendisliği bölümlerinde, son sınıfta okuyan öğrencilerimize, stajer mühendis olarak görev verebiliriz.

 

  1. Hangi bölümlerden, kaç adet stajer mühendise görev verebiliriz?

Şu anda; makine mühendisliğinden 2 ila 4, elektronik ve haberleşme mühendisliğinden 1 ila 2, bilgisayar mühendisliğinden 1 adet öğrencimizi, stajer mühendis vasfı ile görevlendirebiliriz.

 

  1. Stajer mühendislerimiz, şirketimizde hangi görevleri alacak?

Stajer mühendislerimiz, faaliyet konusu global ticaret ve arge olarak ikiye ayrılan şirketimizin; ticaret bölümünde görevlendirilecekler.

 

Global ticaretini gerçekleştirdiğimiz ileri mühendislik ürünleri; SCADA/PLC sistemleri ile çalışan analog sensörler (vibrasyon, ultrason), bulut üzerinde AI-destekli algoritmalar ile çalışan dijital sensörler (vibrasyon, ultrason), ölçü-kontrol ekipmanları (kestirimci bakım kapsamında) ve IIoT portalımız olarak 4 farklı başlığa ayrılmaktadır.

 

2022-2023 yılı için planımız; 4 farklı başlıkta toplanan ürün portföyümüz için, 2 ila 4 farklı stajer mühendis görevlendirmektir.

 

Stajer mühendislerimiz, bölümlerine göre; kestirimci bakım uygulamaları, sensor teknolojisi, IIoT uygulamaları gibi başlıklarda teorik eğitimlere tabi tutulacaktır. Eğitimlerimiz; fabrika ziyaretleri ve saha uygulamalarını da kapsamaktadır. Teknik teorik eğitimle eş zamanlı olarak stajer mühendislerimize, satış ve pazarlama eğitimleri de verilecektir.

 

Programın nihai amacı; bahsedilen faaliyet alanlarında bilgi ve tecrübeye sahip satış mühendislerinin yetiştirilmesidir.

 

  1. Bu program, stajer mühendislere neler kazandıracak?

Bu program son sınıf öğrencilerimize; gerçek bir çalışma ortamında bulunma şansı ve gerçek görevler alma bilinci ve gerçek bir çalışma tecrübesi kazandıracaktır.

 

2022-2023 eğitim sezonu boyunca devam edecek olan bu program sonrasında başarı gösteren stajer mühendislerimiz, tercih ettikleri takdirde, mezuniyetleri sonrasında şirketimizde işe başlayabilirler.

 

  1. Stajer mühendislerimiz nerede çalışacaklar?

Stajer mühendislerimiz, şirketimizin Çorlu şehir merkezinde bulunan ofisinde eğitim ve çalışmalarını gerçekleştirecekler.

 

  1. Stajer mühendislerin çalışma koşulları nasıl olacak?

Stajer mühendislerimize, gerek gönüllülük esasıyla çalışacakları 1. Dönem, gerekse STE kapsamında çalışacakları 2. Dönem boyunca sağlanacak çalışma ortamı ve verilecek görevler, öğrencilerimizin dersleri ve sınavlarını etkilemeyecek şekilde hazırlanacaktır.

 

Başvurmak isteyen öğrencilerimizin CV'lerini tarikucar@environics.com.tr

e-posta adresine göndermeleri gerekmektedir.