Çorlu Mühendislik Fakültesi
2020-09-29

Ders Kayıtlarında Dikkat Edilecek Hususlar



 

Değerli Öğrencilerimiz,

Bilindiği üzere 2020-2021 Güz yarıyılı üniversitemiz senatosunun aldığı karar neticesinde Uzaktan Eğitim ile gerçekleştirilecektir. Bu sebeple ders kayıtlarında aşağıdaki hususlara dikkat etmeniz rica olunur.

1-  Tüm öğrencilerin ders kayıt işlemlerinde TNKÜ Lisans Eğitim Öğretim Yönetmeliği Kayıt yenileme Madde 13  ve  Ders kaydı ve derslere devam MADDE 15 – (1) (Değişik:RG-25/9/2013-28776)(2) 'deki hususlara dikkat etmeleri gerekmektedir.

TNKÜ Lisans Eğitim Öğretim Yönetmeliği'ne erişmek için tıklayınız.

2- Ders kayıt tarihleri ve ders/ekle çıkar haftaları aşağıda adresi verilen akademik takvimde açıkça belirtilmiştir. Bu tarihlere dikkat etmeniz ve kaydınızı bu tarihlerde yapmanız gerekmektedir.

Akademik takvime erişmek için tıklayınız. 

3- Ders kayıt işlemlerinde, önce öğrenci ders kaydını yapar. Danışmanı öğrencinin kaydını kontrol eder ve bir problem yoksa kaydı onaylar.

4- Mezuniyet aşamasına gelmiş veya ders kayıtları ya da ders seçimleri ile alakalı problemi olan öğrencilerimizin ders kayıtlarını erkenden yapmaları faydalarına olacaktır. Bu durumdaki öğrencilerimizin kayıt işlemlerini son güne bırakıp kaydını yapamamaları ya da tamamlayamamaları durumunda sorumluluk kendilerine aittir. 

5- Yönetim kurulu kararına istinaden 9 ve üzeri yarı yıllara ders kaydı yaptıracak olan öğrencilerin Bölüm Ders Planında 8. Yarıyılda açılan seçmeli ders grubundaki dersleri, 7. Yarıyılda açılan seçmeli ders grubundaki derslerle aynı olması halinde 45 AKTS koşuluna aşmayacak şekilde alabileceklerdir. 

6- Yönetim kurulu kararına istinaden 1. ve 2. maddede belirtilen durumlar hariç olmak üzere öğrenciler ders kataloğunda belirtilmiş olan derslerini döneminde almak zorundadır. Örneğin Diferansiyel Denklemler dersi bölümünüzde Bahar döneminde ise siz bu dersi Güz döneminde başka bölümden alamazsınız. Benzer durumdaki diğer tüm dersler için bu kural geçerlidir. 

7- Bölümlere ait danışman listeleri ve iletişim bilgileri aşağıda verilmiştir. Ders kayıtları ile alakalı sorunlarınızı özellikle mail yoluyla danışmanlarınıza iletebilirsiniz. 

 

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Ders Kayıtları İçin Öğrenci İşleri İletişim Bilgileri
 
E-mail adresi         : cmf.ogr@nku.edu.tr
Telefon Numarası  : 0 282 250 23 34
 
Danışman listesini görüntülemek için tıklayınız.