Çorlu Mühendislik Fakültesi

KÜTÜPHANEMİZİN GENEL TANITIMI

Çorlu Mühendislik Fakültesi Kütüphanesi,  birim kütüphanesi olarak hizmet vermektedir. Fakültemizin ilk kurulduğu yıllarda mekan darlığı nedeniyle kütüphanecilik hizmetleri pek gelişememiş olup yeni binasına taşınması ile birlikte birim, kendi imkanlarıyla bir kütüphane oluşturmaya çalışmış,  çeşitli kişi,  kurum ve kuruluşlardan bağış yoluyla kitap ve geçmiş dönemlere ait süreli yayınlar sağlanmıştır. Daha sonra muhtelif dönemlerde yapılan satın almalarla kitap sayımız arttırılmış olup bugün bu sayı 4021'e ulaşmıştır.

Bilginin kolaylıkla erişilebildiği gelişmiş alt yapıya sahip bir kütüphane olmayı amaçlayarak, Merkez kütüphanemizle yapılan ortak çalışma sonucu tüm kayıtlarımız internet ortamına aktarılmıştır Üniversitemiz Web Sitesinin Merkez Kütüphane sayfasından katalog tarama ile yayının bulunup bulunmadığı, bulunuyorsa nerede veya kimde olduğu sorgulanabilmektedir.

2010 yılında Çorlu Mühendislik Fakültesi binasında yapılan güçlendirme sonucunda kütüphanemiz, genişletilerek aynı anda 80 kişinin yararlanabileceği geniş bir okuma salonuna kavuşturulmuştur.  Ayrıca kullanıcılar kütüphanemizde bulunan 5 adet bilgisayarımızdan kaynak tarama ve internet hizmeti alabilmektedirler.