İçeriğe geç

Uzaktan Eğitim - Öğrenci

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ

http://nkuzem.nku.edu.tr/ üzerinden sisteme bağlanabilirsiniz. (Sisteme bağlanmadan önce siz ile alakalı videoları izleminizi öneririz.)

Sistemi Edge, Chrome veya güncel bir tarayıcı üzerinden kullanabilirsiniz. Ayrıca, cep telefonu veya tablet üzerinden de dersi izleme şansınız var. 

 

1. Sisteme bağlanma

Dersten 15 dakika önce bağlanabilirsiniz. 

Uzaktan Eğitim - Öğrenci görseli

Yeşil "Başladı" yazısını gördüğünüz anda Ders Linki üzerinden deste katılabilirsiniz.

2. Testler

Derse başlarken mikrofon, kamera, ses, hız gibi testlere yapabilirsiniz. Bu noktada tarayıcınıza izin vermeyi unutmayın.

Uzaktan Eğitim - Öğrenci görseli

 

Kamera, mikrofon vb. seçimleri yapıp tüm izinleri verdikten sonra sistemimiz ders anlatmaya uygundur. Eğer sisteminizde sorun var ise (ses, mikrofon, kamera vb.) lütfen tarayıcınızın adres çubuğunun yayında bulunan bölümünün yanına tıklayın. 

Uzaktan Eğitim - Öğrenci görseli

 

Hız testinde 1 MBit/s bağlantı önerilir. Test ettiğinizde çıkan iki değerde 1 MBit/s üzeri ise herşey yolundadır.

Uzaktan Eğitim - Öğrenci görseli

Ders formu Yeni sekmede aç