2015-12-09

İnşaat Mühendisliği Öğrencilerinden 3.Boğaz Köprüsü İnşaatına Teknik Gezi

07.12.2015 tarihinde ÇMF  İnşaat Mühendisliği  Bölümü tarafından inşaatı devam eden 3. Boğaz Köprüsü Şantiyesi’ne  bir teknik gezi düzenlenmiştir. 45 kişilik öğrenci ve öğretim üyesi grubu ile gerçekleştirilen teknik gezide öncelikle Eğitim Başmühendisi İlhan KAVASOĞLU tarafından 3. BOĞAZ KÖPRÜSÜ ve KUZEY MARMARA OTOYOLU PROJESİ hakkında detaylı bir sunum yapılmış, sunumun ardından ise şu anki çalışmalar hakkında sahada bilgi verilmiştir. 29 Ekim 2016’da bitirilmesi planlanan 3. Boğaz Köprüsü, Dünya genelinde eğik askılı köprüler sıralamasında Toplam Uzunluk (2,2 km),  Ana Açıklık (1,408 m),  Kule Yüksekliği (322 m),  Tabliye Genişliği (59 m) bakımından ilkleri de beraberinde getirecek bir asma köprü olması açısından çok önemlidir.