2018-03-27

NKU Çorlu Mühendislik Fakültesi Çevre Topluluğu Dünya Su Gününde İlkokul Öğrencileri İle Buluştu!

22 Mart ‘’Dünya Su Günü” kapsamında 2015 yılından bu yana aktif olarak faaliyetlerini sürdüren  NKU ÇORLU MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÇEVRE TOPLULUĞU;   İstanbul Teknik Üniversitesi Mühendislik kulübünün 2008 yılından beri farklı üniversitelerin de katılımıyla sürdürdüğü ‘’SUYUN GÖZ YAŞLARI PROJESİ’’ne bu yıl dahil olarak SUYUMUZA SAHİP ÇIKMAYA VE TOPLUMSAL  FARKINDALIĞI ARTTIRMAYA  destek verdi.

NKU Çorlu Mühendislik Fakültesi Çevre Topluluğu üyesi öğrenciler, 21-22 Mart tarihlerinde Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde bulunan YUNUS EMRE, TİCARET VE SANAYİ ODASI ve ATAKENT İLKOKULLARI’na giderek yaklaşık 180 öğrenciye suyun insan ve çevre sağlığı için önemi ve nasıl korunması gerektiğiyle ilgili eğitim verdi. Çeşitli atölye çalışmalarının da yer aldığı bu eğlenceli eğitim etkinliğinin sonunda ilkokul öğrencilerine, tüm canlılar için en önemli yaşam kaynaklarımızdan biri olan su kaynaklarımıza HAYAT BOYU sahip çıkmaları için “SU KORUYUCUSU” olduklarını gösteren sertifikalar dağıtıldı.