Çorlu Mühendislik Fakültesi
2018-04-02

NKU Çorlu Mühendislik Fakültesi Çevre Topluluğu Atık Pil Toplama Kampanyası Kapsamında İlkokul Öğrencilerini Bilinçlendirme Eğitimi Verdi!



 

TAP’ın 15 Ekim – 30 Nisan tarihleri arasında yürüttüğü ÖDÜLLÜ ATIK PİL YARIŞMASI  kapsamında, 2015 yılından bu yana aktif olarak faaliyetlerini sürdüren  NKU ÇORLU MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÇEVRE TOPLULUĞU, TAP (Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği) işbirliği ile atık piller konusunda bilinçlenmeye destek verdi.

NKU Çorlu Mühendislik Fakültesi Çevre Topluluğu üyesi öğrenciler, 29 Mart tarihinde Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde bulunan YUNUS EMRE İLKOKULU’na giderek yaklaşık 125 öğrenciye atık pillerin insan ve çevre sağlığı için zararları ile neden toplanması ve geri dönüşümünün yapılması gerektiği konularında eğitim verdi. Çeşitli atölye çalışmalarının da yer aldığı bu eğlenceli eğitim etkinliğinin sonunda ilkokul öğrencilerine atık pillerini çöpe atmamaları için evlerindeki atık pilleri geçici biriktirebilecekleri masa tipi TAP ATIK PİL TOPLAMA KUTUSU dağıtılarak farkındalık eğitimi tamamlandı.