2020-03-13

Fakültemizde Covid-19 (Corona) Virüs Salgını ile İlgili Dekanlığımız ve İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu Toplanmış Acil Yapılması Gereken Hususlar ile İlgili Aşağıdaki Kararlar Alınmıştır

12 Mart 2020 tarihinde alınan kararlar doğrultusunda;

ÇORLU MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

Ortamdan ve kişiden kaynaklı virus yayılımını önleyici tedbirler kapsamında;

1) Temizlik (umuma açık, ortak kullanım alanlarında temizlik sıklığının arttırılması)

2) Merdiven trabzanları, el ile temas eden yüzeyler, tüm sınıf ve tuvalet kapı kolları, asansör iç-dış kumanda düğmelerinin sıklıkla silinmesi,

3) Yüzey dezenfektanının tüm yüzeylerin temizliğinde kullanılması,
4) Sınav aralarında, sıra ve benzeri yüzey dezenfeksiyonu amacıyla temizlik yapılması ve ortam havalandırmasının yapılması,

5) Sabah, öğle arası ve akşamüstü koridor ve sınıflarda ortam havalandırması yapılması

6) Fakülte binası dahilindeki tüm ortamın ilaçlanması,

7) Duvar tipi antiseptik el sıvıları, A-B-C-E blokta her kata, bina girişi güvenlik noktası yakınında ve kantine giden koridor sonunda, kantin ve yemekhane bölgesinde yeterli sayıda konulmuş ve kullanım bölgelerinde gerekli yazılı bilgilendirme ile farkındalık yaratılmaktadır.

8) Tüm tuvalet ve lavabo alanlarında, temizlik malzemelerinin hazır ve yeterli miktarda bulunması, sabunlukların doluluklarının sık sık kontrol edilip tamamlanması konularında talimat ve bilgi verilmiştir. Genel stok durumu değerlendirilmesi yapılarak eksikler tamamlanmıştır.

9) Alkol bazlı dezenfektanlar ile ortam dezenfeksiyonu çalışmaları, en kısa sürede sağlanacak ekipman ve personele verilecek eğitim ile devamlı ve düzenli hale getirilecektir.

Bilgilendirme ve Eğitim

Sağlık Bakanlığı duyuru/broşürleri girişte TV’lerde gösterilmekte ve çıktıları alınarak koridorlara, duyuru panolarına, lavabo vb. alanların çevresine asılmıştır.

Temizlikte görevli personel ile yapılan toplantıda kendilerine, yüzey dezenfektanı hazırlanması ve uygulanması ile ilgili teknik ve uygulamaya dönük eğitim verilmiştir.