Çorlu Mühendislik Fakültesi
2020-02-20

Trakya Kalkınma Ajansı Yeni İşim Girişim Programı ile ilgili Fakültemiz Konferans Salonunda Tanıtım Etkinliği Gerçekleştirilmiştir



 

Trakya Kalkınma Ajansı Yeni İşim Girişim Programı ile ilgili Fakültemiz Konferans Salonunda Tanıtım Etkinliği Gerçekleştirilmiştir.

19 Şubat 2020 tarihinde Fakültemiz konferans salonunda Trakya Kalkınma Ajansı tarafından Yeni İşim Girişim programının tanıtım etkinliği gerçekleştirilmiştir. Programa üniversitemiz rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Dekanımız Prof. Dr. Lokman Hakan TECER ile birlikte çok sayıda akademisyen ve öğrenci katılmıştır.

Yeni İşim Girişim Programı detayları şu şekildedir;

Trakya Kalkınma Ajansı’nın Trakya Bölgesinde yer alan tüm Ticaret ve Sanayi Odaları, Üniversiteler, Teknoparklar ile birlikte çalıştığı Yeni Nesil Girişimcilik Programıdır. Programın amacı bölgemizde kurulan teknoloji odaklı yenilikçi girişimlerin ve girişimcilerin nitelikleriyle niceliklerini arttırmaktır. 2015 yılından beri yürütülen “Yeni İşim Girişim” programı ile bölgede inovasyon odaklı iş fikirleri olan girişimci adaylarının ihtiyaç duyduğu eğitim, mentorluk, danışmanlık, network hizmetlerini ücretsiz olarak sunarak, girişimcilerin sürdürülebilir iş modelleri ortaya koymasını amaçlamaktadır.

Yenilikçi iş fikirleri üretmek ve girişimci adayların kendilerini tanımaları ve girişimcilik kaslarını çalıştırmaya başladıkları başlangıç eğitimleri ile girişimci adayları tasarım odaklı düşünceyi içselleştirerek iş fikirlerini oluşturmayı ve test etmeyi öğrenirler.

Başlangıç eğitimleri ile Yenilikçi İş Fikirlerini oluşturmuş girişimcilerin iş fikirlerini olgunlaştırdıkları ve ticarileştirmeye başladıkları uzun süreli eğitim programıdır. Program 4 ay içerisine dağıtılmış 110 saat eğitim 20 Saat mentorluk 3 günlük staj’dan ve eğitim süresince gerçekleştirilen pek çok sosyal-teknik etkinlikten oluşmaktadır. Programdan mezun olan girişimciler Demo Day Etkinliğinde yatırımcılara ve jüriye sunumlarını yapmakta; dereceye girenler yurtdışı ziyareti, ticarileştirme ve mentörlük desteği, işlik (ofis) desteği, para desteği gibi ödüller almaktadır.  Ayrıca bu programdan mezun olan adaylar iş fikirlerinin uygunluğuna göre TÜBİTAK BiGG programı aracılığı ile 200.000 TL’lik teknogirişim sermayesine başvurabilirler. Eğitim süresi boyunca girişimcilerin yol, konaklama, yeme-içme vb. masrafları Trakya Kalkınma Ajansı tarafından karşılanır. Yeni İşim Girişim programına başvuruları onkayit.trakyaka.org.tr adresinden 26 Şubat 2020 tarihine kadar yapabilirsiniz.