Çorlu Mühendislik Fakültesi
2019-02-08

Fakültemizde Üniversite, Teknopark ve Sanayici buluşması gerçekleşti



 

Fakültemizde Üniversite, Teknopark ve Sanayici buluşması gerçekleşti

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Teknopark (NKÜTEK)’ın Ar-Ge, üretim ve tedarik açılarından savunma, havacılık ve diğer stratejik sektörlere yönelik ileri malzemeler, hassas alaşımlar, süper alaşımlar ve kompozit teknolojileri üretim ve tedariği yerlileştirme hedefi ile düzenlediği, “Trakya İleri Malzemeler, Alaşımlar ve Kompozit Çalıştayı”, Çorlu Mühendislik Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirildi. Açılışta Rektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, THY Teknik ve TAI Yerlileştirme Baş Danışmanı Halil TOKEL, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut ŞAHİN,  TÜDEP Yönetim Kurulu Başkanı Murat YETİŞGİN ve TÜBİTAK MAM Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Murat MAKARACI konuşma yaptılar.

Programda, sanayi ve hedef sektörlerin geliştirilmesi için öncelikli olarak ihtiyaç duyulan ve yurt içinde üretilmeyen yüksek malzeme grupları seçilerek, bu sektörlere ilişkin ülkemizin durumu ve dünyadaki gelişmelerin değerlendirildiği çalıştayda metal malzeme grupları, seramik kompozit, polimer vb. malzemeler ele alınarak bunların özellikle Savunma ve Havacılık, ulaştırma, makine, enerji gibi alanlardaki ileri teknoloji uygulamaları ele alınmıştır. “Trakya Sanayicilerinin Nitelikli Malzeme Üretim ve Tedarik Beklentileri” yapılan panel ile tartışılmış ve değerlendirilmiştir.

Trakya 1. Malzeme Çalıştayı, hem bölgemizin hem de ülkemizin ihtiyaç duyduğu alanlarda, Ar-Ge ve tasarımdan üretime ve ihracata, nitelikli malzeme ile ilgili tarafları bir araya getirmekle kalmayıp sorunları ve çözüm önerilerini ele almıştır.

Çalıştay kapanışında, Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Lokman Hakan TECER katılımcılara teşekkür ederek; Fakültemizin, bölgenin endüstriyel potansiyelinin, öğrenci, akademisyen ve ülkemize hizmet edecek faaliyetlere dönüştürülmesine katkı sağlayacaklarını ifade etti.