2013-06-14

Tekstil Mühendisliği Bölümümüzde 2. Kariyer Günü

Ülkemizin tekstil üretim üssü sayılabilecek bölgemizde, Eğitim - Öğretime 2008 yılında başlamış bulunan Tekstil Mühendisliği Bölümü, vereceği ikinci mezunları için 14 Haziran 2013 (Cuma) günü Fakültemizde Kariyer Günü düzenlemiş, en iyi şekilde yetiştirmeye gayret ettiği toplam 22 genç Tekstil Mühendisi adayı öğrencisini tekstil ve konfeksiyon sektörünün yöneticileri ve İnsan Kaynakları birimleri ile buluşturmuştur. Söz konusu organizasyona, Aster, Cross Jeans,  Denge Kimya, Gülle Tekstil, Migiboy, Sanko, Yünsa, Zorlu Grubu firmaları olmak üzere Çorlu Çerkezköy bölgesinde faaliyet gösteren toplam 8 kuruluş katılmıştır.

Söz konusu Kariyer Günü Programında, Bölüm Başkanı Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Can ÜNAL'ın Bölümü tanıtıcı sunumunun ardından, Dekanımız Prof. Dr. Özer GÖKTEPE yaptığı konuşma ile katılımcı firmalara teşekkür etmiştir. Daha sonra, firmaların tanıtım sunumlarına geçilerek, firma temsilcileri, çalışmayı düşündükleri adaylardan bekledikleri özellikler üzerinde durmuştur. Firma tanıtımlarının ardından başlayan ve geç saate dek süren birebir öğrenci-firma görüşmeleri ise gerek firmalar gerekse genç mühendis adayları için oldukça verimli geçmiş ve katılımcı firmalar, gerçekleştirilen organizasyondan memnuniyetlerini belirterek organizasyonun gelecek yıl tekrarının düzenlenmesi için desteğe hazır olduklarını eklemişlerdir.