Çorlu Mühendislik Fakültesi
2013-11-13

Tekstil Mühendisliği Bölümümüzde AR-GE Proje Pazarı Zirvesi Tanıtımı ve Teknik Tekstil Eğitimi



2009 yılından itibaren organize edilen, uluslararası platformda önemli gelişmelerin ve yeniliklerin interaktif olarak aktarıldığı, sektör için önemli adımların atıldığı, Tekstil ve Konfeksiyon Sektörlerinin gelecek vizyonuna ışık tutan "UTİB Türkiye Tekstil ve Konfeksiyon Sektöründe AR-GE Proje Pazarı Etkinliği" tanıtımlarının ikincisi, 06/11/2013 tarihinde Fakültemiz Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Tanıtım konuşmalarını Şengül TEKE gerçekleştirdi. Konuşmalarında AR-GE Proje Pazarı Etkinliği ve gerekliliğinden bahsetti. Sonrasında BUTEKOM' un ana faaliyetlerini ve projeler konusunda daha çok çevreye duyarlılık konularına yönelik projeler olduğu ve Ar-Ge Proje Pazarı'nın en büyük destek veren kuruluşun BUTEKOM olduğunu açıkladı. Programın devamında İspanya'da 35 yıldır faaliyet gösteren Tekstil Araştırma Enstitüsü AITEX adına Sayın Korina MOLLA AITEX tanıtımını ve Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığı'ndan Adnan Şelçuk ERGİNÖZ, Bakanlığın desteklerinin anlatıldığı sunumunu gerçekleştirdi.

Oturumun ikinci safhasında AITEX teknik ekibi tarafından Teknik Tekstiller konularında sunumlar yapıldı. Sunumların ardından Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Ziya ÖZEK ve Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Özer GÖKTEPE konuşma gerçekleştirerek BUTEKOM ailesine hediyelerini takdim ettiler. BUTEKOM adına Şengül TEKE' de hediyelerini takdim etti. Ardından katılımcı firmalar ile AITEX yetkilileri arasında ikili görüşmeler gerçekleşti.