Çorlu Mühendislik Fakültesi
2014-06-20

Tekstil Mühendisliği Bölümü 3. Kariyer Günü



 

Tekstil Mühendisliği Bölümü, 18 Haziran 2014 tarihinde düzenlemiş olduğu 3. Kariyer Günü kapsamında bu yıl mezun olacak öğrencilerini tekstil ve konfeksiyon sektörünün yöneticileri ve İnsan Kaynakları birimleri ile buluşturmuştur. Söz konusu organizasyona Atateks, Bross Tekstil, Denge Kimya, Sanko ve Yünsa firmaları ile Sektörde Tümleşik Eğitim (STE)’ de işbirliği yapılan firmalardan bazıları katılmıştır.

Bölüm Başkanı Prof. Dr. H. Ziya ÖZEK açılış konuşmasını yapmış ve Dekanımız Prof. Dr. Özer GÖKTEPE yaptığı konuşma ile katılımcı firmalara teşekkür etmiştir. Daha sonra Bölüm Başkanı Prof. Dr. H. Ziya ÖZEK’in yaptığı sunum ile katılımcılara bölümü tanıtmıştır.

Programa Tekstil Mühendisliği Laboratuvarı’nın düzenlenmesine katkıda bulunan firmalara plaketleri takdim edilmesi ve Sektörde Tümleşik Eğitim (STE)’de işbirliğinde bulunan firmalara STE İşbirliği ve Teşekkür Belgesi verilmesi ile devam edilmiştir.

YÜNSA Üretim Direktörü Sayın Mehmet AKIN, “Tekstil Sektöründe Kariyer Geliştirme Olanakları” konulu bir sunum yapmış ve sektördeki deneyimlerini mühendis adayı öğrenciler ile paylaşmış, ardından firma tanıtım sunumları gerçekleştirilmiş, firma temsilcileri çalışmayı düşündükleri adaylardan bekledikleri özellikleri belirtmişlerdir. Firma tanıtımları sonrasında başlayan birebir öğrenci-firma görüşmeleri,  hem firmalar hem de genç mühendis adayları için oldukça verimli geçmiş ve katılımcı firmalar, gerçekleştirilen organizasyondan memnuniyetlerini belirtmişlerdir.