Çorlu Mühendislik Fakültesi
2016-03-01

Tekstil Mühendisliği Bölümü Öğrencilerine Yönelik Akademik Destek, Koçluk ve İstihdam Programı İşbirliği Protokolü İmzalandı



 

Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğü ile Türkiye Tekstil Terbiye Sanayicileri Derneği (TTTSD) arasında NKÜ Tekstil Mühendisliği Bölümü lisans öğrencilerine akademik eğitim, kariyer gelişim ve mezuniyet sonrası istihdam desteği verilmesine yönelik işbirliği içeren bir protokol imzalandı.

Fakültemiz Konferans salonunda 29 Şubat 2016 Pazartesi günü gerçekleşen imza törenine, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, TTTSD Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Canpolat, Başkan Yardımcıları Fatma Şener ve Kemal Oğuz ile ÇMF Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer,  Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. H.Ziya Özek, ÇMF Dekan yardımcıları, Fakültemiz Öğretim Üyeleri ve Tekstil Mühendisliği Bölümü öğrencileri katıldı.

Akademik eğitim desteği, yabancı dil eğitimi ve kariyer koçluğu yanı sıra mezuniyet sonrası istihdam desteği verilmesine yönelik işbirliği AKADEKİP programı olarak tanımlanmıştır.

Ülkemizde Tekstil Alanında İlk

Ülkemizde tekstil alanında ilk ve lisans düzeyinde tüm yüksek öğretim kurumları için de ilk olan bu örnek uygulama çerçevesinde;   Üniversitemiz Tekstil Mühendisliği Bölümü lisans öğrencileri,  TTTSD üyesi firmalar ile işbirliği içinde,  1 sınıftan başlayarak 3 yıla yayılmış yabancı dil eğitim desteği, eğitim yardım paketi, bizzat işverenler tarafından ayda en az iki gün kariyer koçluğu desteği alacaklar ve Sektör Tümleşik Eğitim uygulamasını bu firmada yapacaklardır. Mezuniyet sonrasında da B2 düzeyinde yeterli İngilizce düzeyine ulaşmış olanlar, bu protokol kapsamında ilgili firma tarafından ulusal İK kriterlerine uygun bir ücretle istihdam edileceklerdir.  Protokol gereği oluşacak AKADEKİP Yürütme Kurulu, öğrencilerin firma tercihlerine göre yapılacak yüz yüze görüşmeler sonrasında firmalar ile öğrenci eşleştirmesini yapacaktır.

Türkiye'de giderek gelişen, büyüyen ve güçlenen

Bu işbirliğinin Tekstil Mühendisliği Bölümümüzün sektör ve TTTSD ile yakın ilişki ve işbirliğini daha da güçlendirip geliştireceğini ifade eden, Bölüm Başkanımız Prof.Dr.H.Ziya ÖZEK,  2008 yılında eğitime başlayan bölümün geçen süre içinde mevcut 16 tekstil mühendisliği bölümü arasında saygın bir yer edindiğini ifade etmiştir. Bu gün itibariyle 275 lisans ve 78 lisans üstü öğrenciye hizmet veren NKÜ Tekstil Mühendisliği Bölümümüzün çeşitli ilklere öncülük ettiğini; Sektör Tümleşik Eğitim modeli, Tekstil Kümelenme Projesi  ve şimdi de AKADEKİP projesi ile ülkemizdeki kamu üniversiteleri için örnek bir model oluşturduklarını ifade etti. Ülke genelinde Tekstil Mühendisliği bölümlerinde var olan kontenjan sıkıntısının yaşanmadığı; NKÜ Tekstil Mühendisliği Bölümü;   bu uygulama ile mevcut öğrencilerin daha iyi eğitim ve motivasyon fırsatı yakalayacağı, diğer taraftan gelecek yıllardaki giriş puanlarında önemli artışların olmasının beklendiği ifade edilmiştir. NKÜ Tekstil Mühendisliği Bölümü ile TTTSD işbirliği sayesinde sektöre daha nitelikli ve sektörü özümsemiş mühendislerin yetiştirileceği beklentisi dile getirildi.

Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Lokma Hakan Tecer,  Fakültemizin uygulamalı eğitimi çok önemsediğini ve bölgedeki sanayi kuruluşları ile çok yakın işbirliklerinin var olduğunu vurgulayarak, bu işbirliği protokolünün gerçekten çok önemli ve anlamlı olduğunu ifade etti. Ülkemiz için ilk olan uygulamanın Fakültemizin diğer bölümlerine de örnek teşkil edeceğini dile getirerek, Çorlu Mühendislik Fakültesi mezunlarının bölgedeki kuruluşlarda başarıyla istihdam edildiğini hatırlattı.

Tekstil Terbiye Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Canpolat, Namık Kemal Üniversitesi ile böylesine bir işbirliği oluşturmaktan çok memnun olduklarını ve bu işbirliğinin öğrenciler ve üniversite kadar sanayiciler için de gerekli ve de yararlı olduğunun altını çizdi. Tekstil sektörünün, ülkemiz için önemini vurgulayarak yüksek ihracat performansı yanında yurtiçi talebin de %95’ini karşılayabilmekte olduğunu ifade etmiştir. Genç mühendis adaylarının yabancı dil eğitimlerine destek olmak ve uygulamalı eğitime destek vermenin yanı sıra, işverenler tarafından bizzat yapılacak kariyer koçluğunun, genç mühendis adayları için bulunmaz bir fırsat olacağını belirten Canpolat, NKÜ ile başlatmış oldukları bu işbirliğinin değişik platformlarda artarak sürmesinin en büyük beklentileri olduğunu belirtti. Tekstil Terbiye Sanayinin önemini ortaya koyarak sesini duyurmak, gelişmesine katkıda bulunmak ve bunları bir dernek çatısı altında gerçekleştirmek amacıyla 06 Eylül 1994 tarihinde kurulan Türkiye Tekstil Terbiye Sanayicileri

Derneği' nin 65 faal üyesi bulunmaktadır.

Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. Osman Şimşek konuşmasında, bu protokolün ortaya çıkarılmasına katkı koyan herkese teşekkür ederek, üniversitemizin bölge kurumlarıyla işbirliklerinin artarak sürdüğünü ifade etti.  Namık Kemal Üniversite’sinin hızlı bir gelişme süreci yaşadığını dile getirerek; bu gelişmede Çorlu Mühendislik Fakültesinin de lokomotif olduğunu vurguladı. Üniversitemizin Teknoloji Geliştirme Bölgesini geliştirmeye yönelik yeni yatırımlar sayesinde, bölgedeki etkisi ve gücünün daha da artacağının müjdesini verdi.

Açılış konuşmalarının ardından, 9 maddelik protokol Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek  ve TTTSD Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Canpolat tarafından imzalandı. Tekstil Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin büyük bir coşku ve heyecan yaşadıkları imza töreninin ardından Dekanlığımız tarafından bir kokteyl düzenlendi.