Çorlu Mühendislik Fakültesi
2019-11-29

Çorlu Mühendislik Fakültesi’nde ‘Dijitalleşme Sürecinde Sanayi ve Üniversite Entegrasyonu’ Çalıştayı



 

Çorlu Mühendislik Fakültesi’nde ‘Dijitalleşme Sürecinde Sanayi ve Üniversite Entegrasyonu’ Çalıştayı

26.11.2019 tarihinde Çorlu Mühendislik Fakültesi yerleşkesinde Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü ve Türkiye Makine Mühendisleri Odası Edirne Şubesi tarafından ‘Dijitalleşme Sürecinde Sanayi ve Üniversite Entegrasyonu’ Çalıştayı düzenlenmiştir.

Çalıştayda açılış konuşmaları Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent EKER, Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sayın Lokman Hakan TECER, Tekirdağ Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin AKÇAL, Türkiye Makine Mühendisleri Odası Edirne Şubesi Başkanı Aziz AVUKATOĞLU tarafından gerçekleştirilmiştir.  Açılış konuşmalarını takiben EDT-Kurumsal Dijital Dönüşüm Merkezi Kurucusu Muharrem GEZER tarafından katılımcılara dijitalleşme çalışmaları ile ilgili sunum yapılmıştır. Çalıştay süreci organizasyonu ; Türkiye Makine Mühendisleri Odası Edirne Şubesi, Çorlu ve Çerkezköy Temsilcilikleri Yönetim Kurulu üyeleri, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi  Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aysun SAĞBAŞ, Bölüm Bşk. Yrd. Dr. Öğretim Üyesi Ulviye POLAT, Dr. Öğretim üyesi  Filiz GÜRTUNA, Ar. Gör. Ozan ÇAPRAZ  tarafından gerçekleştirilmiş olup, çalıştaya Çorlu Mühendislik Fakültesi öğrencileri de yoğun ilgi ve katılım sağlamıştır.

Çalıştay gün içerisinde akademisyen ve sanayiden sektör temsilcileri ve öğrencilerden oluşan çalışma grubu oturumları ile devam etmiştir. Çorlu ve Çerkezköy’de farklı sektörlerden işletme temsilcileri, Türkiye Makine Mühendisleri Odası temsilcileri, Avrupa Serbest Bölge temsilcisi, Çorlu Mühendislik Fakültesi Endüstri mühendisliği, Bilgisayar mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümlerinden akademisyenler ve Rumeli Üniversitesi akademisyen temsilcisinden oluşan çalışma grubunun moderatörlüğünü Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Kurumsal İletişim Müdürü Gökhan İNCE yapmıştır.

Sanayide dijitalleşme  sürecinde mevcut durum analiz edilmiş, sorunlar ve engeller değerlendirilmiş ve üniversitemizin bu sürece geçiş için üzerine düşen sorumluluklar  detaylıca irdelenmiş ve bu kapsamda bir yol haritası, çözüm önerileri sunulmuştur. Çalışma grubu dijitalleşme sürecinde sanayi ve üniversitenin katkıları, yapılması gerekenler, gereklilikler ve iş birliği fırsatları ile ilgili görüşlerini oluşturmuş olup, gün sonunda Sonuç Bildirgesi katılımcılara sunulmuştur.