2014-02-26

Fakültemiz Tekstil Mühendisliği Öğretim Üyeleri Büyük Bir Buluşa İmza Attılar

Fakültemiz Dekanı ve Tekstil Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özer Göktepe ile yine Tekstil Mühendisliği Öğretim Üyesi Fatma Göktepe, Amerika’da katıldıkları araştırmada ekipleri ile birlikte büyük bir buluşa imza attılar. Amerika'daki araştırmacılar ile birlikte olta ipinden yapay kas üreten Öğretim Üyelerimiz, yapay kas ile sağlıktan tekstile kadar çok sayıda alanda önemli başarılar elde edilebileceğini ifade ettiler. Üretilen yapay kasın insansı robot üretiminde, giyilebilir dış iskelet yapımında, gelişmiş protezlerde, felçli hastalarda, kalp rahatsızlıklarında, akıllı motorsuz hareket sistemlerinde kullanılması amaçlanıyor.

Öğretim Üyelerimizin imza attığı bu büyük buluş  dünyanın en saygın bilim dergilerinden Science'nin 21 Şubat 2014 tarihli sayısında yayımlandı.

Bu konuda basında çıkan haberlerden bazıları

ÜNİVERSİTEMİZ HABER SAYFASI

SABAH