Çorlu Mühendislik Fakültesi
2019-12-02

Çorlu Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü’nden ‘Trakya Bölgesinin Çevre Sorunları’ Konulu Panel



 

Çorlu Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü'nden 'Trakya Bölgesinin Çevre Sorunları' Konulu Panel

Rektörlük Konferans Salonda gerçekleştirilen panelin açılış oturumunda Üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI, Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan TECER, akademisyenler ile öğrenciler bir araya geldi.

Çorlu Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Panel Yürütücüsü Doç. Dr. Elçin GÜNEŞ, “Çok değerli hocalarımızla birlikte çalışarak bu Trakya Bölgesinin Çevre Sorunları Konulu Paneli organize ettik. Çok değerli öğretim üyelerimizi, il idari temsilcilerimizi ve yerel yönetimlerimizden pek çok ismi bir araya getirerek Trakya’da çevre sorunları konusunda mevcut durumun ortaya koyulması ve ilerde hangi projelerin yürütüleceği üzerinde konuşacağız. Programın verimli geçmesini diliyorum. Katılımlarınız için sizlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan TECER sunumunda “Trakya’da Hava Kirliliği ve Çevre Sağlığına Etkisi” konusunu ele aldı. “Tekirdağ, Çorlu ve Çerkezköy’de yaz ve kış dönemlerinde gerçekleştirilen pasif örneklemeler sonucunda elde edilen hava kirliliği haritalarından; organik ve inorganik kirliliğin dağılımı hakkında bilgi veren Prof. Dr. Lokman Hakan TECER, bireysel bilinç oluştuysa günlük hayatımızda yapacağımız küçük değişiklikler ile çevre sorunlarına büyük katkılar yapabileceğimizi söyledi.