Çorlu Mühendislik Fakültesi
2017-04-13

Sosyal Sorumluluk Projeleri Tanıtımı Yapıldı



 

Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrenci ve akademik kadromuz öncülüğünde projelendirilen ve çeşitli kamu ve sivil toplum kuruluşunun paydaşlığında hayata geçirilmesi planlanan sosyal sorumluluk projesinin tanıtım toplantısı Çorlu Belediye’sinde yapıldı. Açılış konuşması Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer tarafından yapıldı. Dekanımız  Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer yaptığı konuşmada, projenin kapsam ve amacını  kıymetlendiren, önemli hale getiren hususları özetleyerek, sonunda nelerin hedeflenip başarmak istediklerimizi ve bu projenin 4 temel özellik, özgünlük ve yaygın etkiye sahip aşağıdaki şekilde özetledi.

1.    Paydaşlarımız: Yaşlılarımız, gençlerimiz ve çocuklarımız gibi hassas gruplar projenin paydaşlarıdır. Bu proje ile, belki de oğlundan kızından uzakta, torunundan ayrı bir hayat süren yaşlılarımız ‘gönüllü torunun olayım’ diyen gençlerimizle buluşacak, dinleyecek, öğretecek, paylaşacak ve bir nebze de olsa faklı duygular yaşayacak. Gençlerimiz, çocuk yaştaki kardeşleriyle bir araya gelip masal okuyacaklar. Aslında masalla birlikte mental gelişimlerine katkı sağlayacaklar. Bu güzel ve başarı hikâyelerinin sayılarını arttırmak mümkün.

2.    Kurumsal işbirliği: Devletin kurumlarının aynı amaç için bir arada olması ve millete hizmet üretmesi gerçekleşecek. Üniversitemiz, Valilik ve kaymakamlığımız, belediyemiz, emniyet teşkilatımız ve sivil toplum örgütlerimiz gibi bölgemizdeki önemli kurum ve kuruluşlar bu projede iş birliği yapıyor. Böylece, devletin organları arasında bir bağ kurulmuş olacak, iletişim yolları açılmış olacak ve bir olarak, büyük ve daha koordineli bir güç olarak bu anlamda hizmet üretecektir.

3.    Üniversite- toplum buluşması: Üniversitelerin eğitim-öğretim görev ve sorumlulukları yanında, bulunduğu bölgenin sosyal ve toplumsal sorunlarına çözüm üretme, kültürel düzeyinin artmasında katkı sağlama gibi asli görevleri bulunmaktadır. Bu proje ile Üniversitenin öğrencisiyle, öğretim üyesiyle topluma dokunması sağlanacaktır. Birlikte daha güzel bir yaşam ortamlarının sağlanması amacıyla bilerek ve isteyerek toplumsal kaynaşma ve kültürel etkileşim örnekleri çoğalacaktır. 

4.    Gençlerin kazanımları: Üniversite hayatı sadece okuldaki derslerden ibaret değildir ve olmamalıdır. Öğrenmenin yanında gençlerin her yönüyle hayata hazırlanması da önemlidir. Gönüllü torun olanlar, uyuşturucuyla mücadele için farkındalık yaratmaya çalışan gençlerimiz, öğrencilerimiz hayata dair gerçekleri ve yaşanmışlıkları belki de hiç bir yazılı kaynakta bulamayacakları şekilde tecrübe edeceklerdir. Bu da onların hayata hazırlanmasında yeri doldurulamayacak kadar değerli bir kazanımdır.

 

Dekanımız, konuşmasının sonunda projede çalışan herkesi tebrik ve teşekkür etti.  Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysal, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç ve Milletvekilimiz Metin Akgün yaptıkları konuşmada projenin önemini vurgulayarak, başarılar dilediler. Konuşmaların ardından öğrencilerimiz üstlendikleri projeler hakkında bilgi verdiler. Daha sonra öğrencilerimiz ve projeye katılan yaşlılar ile beraber eşleşerek hatıra fotoğrafları çektirildi.