2017-03-10

ÖĞRENCİLERİMİZİN BÜYÜK BAŞARISI

Fakültemiz Bilgisayar ve Makine Mühendisliği öğrencilerinin “İnsansız Hava Aracı ile Rüzgar Ölçümü" Projesi ile üzerinde hiç bir rüzgar sensörü olmadan Yer İstasyonunda çalışan yazılımları sayesinde rüzgarın daha doğru bir şekilde ölçülmesine olanak sağlamasıdır. Amacları Rüzgar Türbini dikilmeden önce dikilen ölçüm direklerinin maliyetini en aza çekmek ve portatiflik sağlamaktır.

Öğrencilerimizin Projesi Uluslararası Marmara Üniversitesi Robot Olimpiyatları Serbest Kategorisinde  jürinin verdiği oylarla inovatif projeler arasından Birincilik elde etmişlerdir.

Bu yarışmadan sonra ki hafta ise Ankara’da düzenlenen ULUSLARARASI ODTU ROBOT GÜNLERİ yarışmasında otuza yakın projeden aynı proje ile jürinin oylarıyla Üçüncülük elde etmişlerdir.

Öğrencilerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Onur YARTAŞI - Bilgisayar Mühendisliği

Enes IRMAK - Makine Mühendisliği