Çorlu Mühendislik Fakültesi
2014-04-22

Biyomedikal Mühendisliği 3. Öğrenci Sempozyumu



NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ

ÇORLU MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ 3. ÖĞRENCİ SEMPOZYUMU

2-4 Nisan 2014, Tekirdağ-İstanbul

Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi Biyomedikal Teknolojileri AR-GE Topluluğu ve öğretim üyeleri tarafından düzenlenen “3.Biyomedikal Mühendisliği Öğrenci Sempozyumu” , 2-4 Nisan 2014 tarihleri arasında Namık Kemal Üniversitesi’nde , Çorlu Mühendislik Fakültesi’nde, Tıbbi Cihazlar ve Malzeme Fuarı EXPOMED İstanbul’da gerçekleştirilmiştir.

3.Biyomedikal Mühendisliği Öğrenci Sempozyumu Namık Kemal Üniversitesi Merkez Kampüs Rektörlük Konferans salonunda törenin açılışı ile başladı. Törenin açılışında konuşan Biyomedikal Teknolojileri Araştırma ve Geliştirme Topluluğu Başkanı Nadide Gülşah Gülenç, lisans ve ön lisans öğrencilerinin biyomedikal alanda bilgilerini geliştirmek amacıyla düzenlenen sempozyumun gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Çorlu Mühendislik Fakültesi Biyomedikal Bölümü Başkanı Doç. Dr. Rıfat Koray Çiftçi ise konuşmasında “ Bu yıl 3. gerçekleştirdiğimiz Biyomedikal Öğrenci Sempozyumu her yıl farklı anlamlar taşıyor. Bu yıl mezun vermiş bir bölüm olarak bu sempozyumu hayata geçiriyoruz. Bu yıl düzenlediğimiz sempozyumun diğer önemli anlamı Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Yakup Çağ’ın aramızda olmasıdır. Kamu Hastaneleri Birliği ile ortaklaşa adımlar atıyoruz. Biz bu çalışmaları öğrencilerimizin daha fazla pratikte yer almaları açısından önemsiyoruz” sözlerine yer verdi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Kurultay, “Bu zamana kadar üniversitemizde çok sayıda bilimsel etkinlik gerçekleştirildi. Bu gün burada açılışını yapmakta olduğumuz sempozyum geleceğimizin güvencesi gençlerimiz tarafından gerçekleştirilmesi açısından çok anlamlı buluyorum” diyerek sempozyumun başarılı geçmesi dileğinde bulundu.

Tekirdağ Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Yakup Çağ, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Osman Eroğul, İstanbul Üniversitesi Biyomedikal ve Klinik Mühendislik Biriminden Prof. Dr. Aydın Akan, İlerimed Sağlık Ürünleri Tic. A.Ş. den AR-GE Müdürü Cenk Kalkan ve İş Geliştirme Müdürü Dr. Selçuk Can Güven Biyomedikal alanındaki deneyimlerini paylaştılar.

Sempozyumun 2. Gününde Bahçeşehir Üniversitesinden Dr. Kamuran Kadıpaşaoğlu, DTI Implant System San.Tic.A.Ş. Ceo Dr. Talat Bugur, Star Kayar A.Ş. Ceo Fatih Van, Fresenius Medikal Care firmasından Biyomedikal Mühendisi Kutay Güneştepe, İstanbul Kültür Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. S. Semahat Demir, Siemens Biyomedikal Mühendisi Şilan Yılmaz ve Elektrik Mühendisleri Odası Şube Başkan Yardımcısı Nur Güleç’in katılımıyla 2.günün oturumunda  Biyomedikal Mühendisliğinde kadınların yeri, Biyomedikal Mühendisliğinin şimdi ve geleceği hakkında, Medikal sektörün Türkiye ve Dünya pazarındaki yeri gibi konular ele alınmıştır. Ayrıca NKÜ Çorlu Mühendislik Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği bölümünün ilk mezunlarıyla Biyomedikal Mühendisi alanında karşılaşabileceği zorluklar adı altında söyleşi yapılarak sempozyumun 2.günü sona ermiştir.

NKÜ 3.Biyomedikal Mühendisliği Öğrenci Sempozyumu'nun son ayağı,  İstanbul'da 'Tıbbi Cihazlar ve Malzeme Fuarı Expomed 2014 Tüyap' düzenlendi. Expomed Tüyap Kongre Merkezi’nde; Ertunç Özcan Sağlık Tesisleri ve Tıbbi Cihazlar A.Ş., Covidien Sağlık A.Ş., Cordamed Biomedikal Mühendislik A.Ş., Penta Elektronik Medikal Sistemler A.Ş. firmalarından medikal sektörün temsilcilerinin sunumlarını yaptığı, sektör hakkındaki bilgi ve deneyimlerini paylaştığı oturum gerçekleştirildi. '3. Biyomedikal Mühendisliği Öğrenci Sempozyumu' kapsamında gerçekleştirilen bu programa, yurt içi ve yurt dışından olmak üzere yoğun katılım oldu. Üniversitelerden gelen öğretim üyeleri de medikal sektörü, Biyomedikal Mühendisliği Bölümü hakkında ve iş hayatına yönelik bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı. NKÜ Biyomedikal Mühendisliği Bölümü fuar da açmış oldukları stantta gelen katılımcılara, NKÜ ve bölüm hakkında bilgiler verdi. Aynı zamanda “Türkiye’nin geleceğinde biyomedikal mühendisliğinin yeri…” konu başlıklı Öğrenci Poster Yarışmasında Biyomedikal Mühendisliği öğrencilerinin  biyomedikal alanıyla ilgili yaptıkları posterler sergilendi. Stantta kurulan oy sandığıyla, ziyarete gelenler oy kullanarak 3.Biyomedikal Mühendisliği Öğrenci Sempozyumunun İstanbul ayağında gerçekleşen son oturumunda en iyi posteri seçildi ve öğrenci poster yarışmasına katılan öğrencilere sertifikalarını, dereceye giren kişilere ödüllerini takdim ederek sempozyum faydalı bir şekilde  sonlandırıldı.