Çorlu Mühendislik Fakültesi
2020-07-07

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Yaz Okulunda Diğer Üniversitelerden Ders Alacak Olan Öğrenciler



 

Kıymetli Öğrencilerimiz,

2019-2020 Eğitim Öğretim yılı yaz okulunda Üniversitemizde açılmayan dersleri alabilmek için diğer üniversitelere başvuracak olan öğrencilerimiz ekteki formu doldurarak corludekanlik@nku.edu.tr e-posta adresine göndermeleri gerekmektedir.

Formun incelenmesi sırasında dikkate alınacak taban puanlar aşağıda bulunmaktadır. Yaz Öğretiminin verildiği üniversitenin ilgili bölümüne ait taban puanının, öğrencinin kayıtlı olduğu bölümün üniversiteye giriş yılındaki ÖSYM Merkezi Yerleştirme Puanına eşit veya bu puandan yüksek olması gerekmektedir.

Aynı üniversitenin farklı fakültelerinden ya da farklı üniversitelerden ders talepleri olan öğrencilerimiz her bir ders için ayrı form doldurmalıdır.

Ayrıca farklı Üniversitelerden alınacak derslerin ders onayları aşağıdaki linkte bulunan Google e-tablolara işlenmektedir. Tabloda var olan dersler için onaylı ders içeriğini sunmanıza gerek olmayacaktır. Tabloda yer almayan derslerin onaylanması için onaylı ders içeriği bir defaya mahsus talep edilmektedir.

Yaz okulunda bir öğretim yılında AKTS toplamına bakılmaksızın en fazla 3 (üç) ders alınabilecektir

Yaz okulunda başka üniversiteden alınacak ders içeriklerinin öğrenim gördükleri bölüm veya programlardaki ders içerikleri ile en az %70 oranında uyumlu olmalıdır.

Dersin AKTS’i veya ders saati eşit veya daha fazla olmalıdır.

Fakültemiz öğrencileri Meslek Yüksekokullarından ders alamazlar.

 

Yaz Okulu Başvuru Dilekçesi

“Yaz Okulu Onaylı Dersler 2020” Google E-Tablo linki

Yıllar Göre Taban Puan Tabloları