Çorlu Mühendislik Fakültesi
2014-06-24

2013-2014 Akademik Yılı Mezuniyet Törenimiz



 

2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Törenimiz, Fakültemiz bahçesinde düzenlenen törenle, coşkuyla kutlandı.

Törene Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, Üniversitemiz Rektör Yarımcısı Prof. Dr. Şefik Kurultay,  akademisyenler, öğrenciler ve öğrencilerin aileleri katıldı.

Fakültemiz birincisi Begüm Girgin, mezunlara hitaben teşekkür konuşması yaptı. “Mühendislik Fakülteli olmak zordur, ciddi bir sorumluluk bilinci ve özveri gerektirir.” diyen Girgin, öğrencilerin kendilerine güvenmesi gerektiğini söyledi.

Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Özer Göktepe ise konuşmasında Çorlu Mühendislik Fakültesi’nin 1993 yılında Trakya Üniversitesi çatısı altında eğitime başladığını; 2006 yılında Namık Kemal Üniversitesi’ne bağlanmasının ardından hızlı bir gelişme dönemine girdiğini belirterek, “Bu gün 3 bini aşkın lisans öğrencisi ile Namık Kemal Üniversitesi’nin en büyük fakültelerinden biri haline gelmiştir. Lisansüstü öğrenci sayımız 250’ye yükselirken; öğretim elemanı sayımız da 100’e ulaşmıştır. Akademik kadronun güçlenmesinin yanında alt yapı olanaklarını da arttırmaya önem veriyoruz. Öğrencilere daha iyi koşullarda eğitim sunmamız konusunda bizi destekleyen başta Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Kurultay, “Çorlu Mühendislik Fakültesi, Namık Kemal Üniversitesi’nin temel yapı taşlarından biridir. Üniversitemiz Trakya Üniversitesi’nden devrolan Ziraat Fakültesi ve Çorlu Mühendislik Fakültesi temelleri üzerinde kurulmuştur. Dolayısıyla bizim için anlamı son derce büyüktür. Biz her ne kadar 2006 yılında kurulmuş 8 yıllık bir üniversite olsak da bu iki fakültemizin köklü geçmişi bizi üniversite dünyasında seçkin bir konuma taşımaktadır. Bu da bizi gururlandırmaktadır.” dedi.

Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan konuşmasına tüm mezun olan öğrencileri ve ailelerini tebrik ederek başladı. Doğan, öğrencilerin Çorlu Mühendislik Fakültesi’nde çok iyi yetiştirildiklerini belirterek, “Üniversite okumak önemli; ancak hangi üniversitede okuduğunuz daha da önemli.  Türkiye’nin en modern kentlerinden biri olan Trakya’nın kalbi Tekirdağ’da okudunuz. Çorlu Mühendislik Fakültesi mezunları aldıkları eğitim ile Türkiye’nin her yerinde geçerli olacak diplomaya sahip oldunuz.” diyerek Çorlu Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin ayrıcalığını vurguladı.

Açılış konuşmalarının ardından Fakülteyi birincilikle bitiren Begüm Girgin mezuniyet kütüğüne ismini çaktı.

Dereceye giren öğrencilerin diploma ve hediyelerinin verilmesinin ardından, Fakülte Programlarında dereceye giren öğrencilerin diplomaları ve hediyeleri ile mezun olan öğrencilerin mezuniyet belgeleri verildi.

Mezuniyet töreninde öğrencilerimiz meslek yeminlerini ettikten sonra keplerini havaya fırlatarak, başarılarını ve mezun olmanın sevincini aileleri ile paylaştılar.