Çorlu Mühendislik Fakültesi
2013-04-15

2. Biyomedikal Mühendisliği Öğrenci Sempozyumu



NKÜ Biyomedikal Mühendisliği Bölümü tarafından düzenlenen 2. Biyomedikal Mühendisliği Öğrenci Sempozyumu 3-5 Nisan 2013 tarihleri arasında yapıldı. Etkinliğin açılışı Rektörlük Konferans Salonu'nda yapıldı. İlk gün Fatih Üniversitesi Biyomedikal Mühendislik Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sadık Kara, Boğaziçi Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Enstitüsü Öğretim Üyesi ve Yaşam Bilim Merkezi Müdürü Prof. Dr. Cengizhan Öztürk, NKÜ Teknopart Müdürü Prof. Dr. Bülent Eker, Erciyes Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Emin Yüksel ve Florence Nightingale Hastanesi'nden Yard. Doç. Dr. Rıfat Rasier katılımcılarla biyomedikal mühendislerinin sağlık alanında üstlendikleri yeni rollere, bu alandaki Ar-Ge çalışmalarına ve hekim-mühendis işbirliğine dönük perspektiflerini paylaştılar.

İkinci gün oturumları Çorlu Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Bu oturumlarda kendi şirketlerini kurmuş genç girişimcilerin yanı sıra uzun yıllar medikal sektörde çalışmış deneyimli uzmanlar ve bölgedeki önde gelen medikal firmalar adına temsilciler yer aldı.

Son gün oturumlarıysa, ExpoMed Fuarı kapsamında TÜYAP Kongre Merkezi Karadeniz Salonu'nda yapıldı. Bu oturumlara Yeditepe Üniversitesi ve Afyon Kocatepe Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri de katıldı.

Sempozyum boyunca öğrenci bildirileri ve posterleri sunuldu. Biyomedikal mühendisliğinin alanına giren çok farklı konularda tartışmalar yürütüldü ve fikir alışverişinde bulunuldu.