Çorlu Mühendislik Fakültesi
2017-03-30

Çorlu Mühendislik Fakültesi Yönetimi ve Öğrenci Temsilcileri Toplandı…



 

Fakülte Öğrenci Temsilcilerimiz ile yapılan toplantıya Çorlu Kaymakamımız Levent KILIÇ, Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Lokman Hakan TECER, Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Pelin Gürkan ÜNAL, Yrd.Doç.Dr. Aylin AKYILDIZ, Fakülte Sekreteri Sevda DİKİCİ ve Basın Mensupları katıldılar.

Öğrencilerimizin Dekanlıktan beklentileri, talep ve şikayetleri kahvaltı programında görüşüldü. Çorlu Kaymakamı Levent KILIÇ öğrenci temsilcileri ile bir araya gelmekten mutlu olduğunu ve bu tür toplantıların daha sık yapılmasının faydalı olacağını dile getirdi. Üniversite ile Çorlu Kenti bütünleşmesinin Çorlu'nun toplumsal gelişimine katkı sağlayacağını vurguladı. Bunun için Çorlu Kaymakamlığı olarak destek vereceğini ifade etti.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Lokman Hakan TECER, Fakültemizin tanıtımını yaptıktan sonra Üniversite-Kent kaynaşması ve üniversite sanayi iş birliğinin geliştirilmesi için çaba harcandığını ve bu ilişkilerin daha da ileri düzeye taşınacağını ifade ederek "Amacımız toplumların gelişmesine öncülük edebilecek, sektörün ihtiyaçlarına cevap verebilecek ve sektöre öncülük edebilecek niteliklerde mühendis yetiştirmektir" dedi. Bu amaçla ilk hedeflerinin bütün mühendislik dallarında Sektör Tümleşik Eğitime geçileceğini ifade etti.

Öğrenci Temsilcileri staj imkanlarının arttırılması, fiziki koşulların iyileştirilmesi, laboratuvar alt yapılarının güçlendirilmesi ve sosyal etkinliklere daha fazla destek verilmesini talep ettiler.

Toplantıya katılan Basın Mensupları Üniversite Yönetimi ve Öğrenci Temsilcileri ile bir araya gelmekten memnun olduklarını dile getirdi. Bu tür toplantıların daha sık yapılmasını arzu ettiklerini bildirdiler.