Çorlu Mühendislik Fakültesi
2019-09-20

Çorlu Mühendislik Fakültesi ile Çorlu Belediyesi arasında işbirliği protokolü yapılıyor



 

Çorlu Belediye Meclisinin işbirliği için kaynak aktarılmasına ilişkin Meclis Kararı’nı Belediye Başkanı Ahmet SARIKURT, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan TECER’e takdim etti.

Çorlu Belediye Başkanı Sayın Ahmet SARIKURT, Fakültemizi ziyaret ederek Şehrimizin problemlerine çözüm önerileri geliştirilmesi ile ilgili yapılacak akademik çalışma ve projeler için Çorlu Belediyesi tarafından destek verileceğini belirtti.
Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan TECER, Mühendislik Fakültesinin akademik birimlerinin Çorlu’nun kent yaşamına aktarılmasının önünü açacak bu işbirliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bilimsel, kalıcı ve çözüm üretecek projeler ile Çorlu’nun gelişimine katkı sağlanacağını ifade eden Dekan Prof. Dr. Lokman Hakan TECER, Belediye Başkanı Ahmet SARIKURT ve Meclis Üyelerine teşekkür etti.

Çorlu Belediye Başkanı Sayın Ahmet Sarıkurt, Fakültemizi ziyaretinde, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan TECER ve Bölüm Başkanları ile yaptığı görüşmede; Belediye ve Akademisyenler olarak Çorlu’daki kentsel yaşama katkı sağlamayı amaçlayan, Şehrimizin çevre, trafik, kentleşme, altyapı ve benzeri problemlerinin tespiti, analizi ve bu problemler ile ilgili çözüm önerileri geliştirilmesi ile ilgili yapılacak akademik çalışma, proje ve iş birlikleri için 5393 sayılı Belediye Kanununun 75. maddesine istinaden Çorlu Belediye Meclisi tarafından belirlenen tutarda destek sağlanacağını belirterek, Belediye – Üniversite işbirliği ile Kentimizin problemlerine çözüm bulmayı hedeflediklerini ifade etti.